Az asztalfoglalás telefonszáma: 06-20-231-55-56

Kapcsolat

Futkos Attila Étterme

4400 Nyíregyháza Debreceni út 25.

Telefon:
+36/20-231-55-56

E-mail:
operencianinnenetterem@gmail.com

Nyitva tartás :

PÉNTEK-SZOMBAT:

12:00-22:00

VASÁRNAP:

12:00-18:00

Sommelier

Óperencián Sommelier

 

Nos, a mai pohárnokok avagy Sommelier-k sem egyszerűen csak felszolgálók. Annál sokkal több a feladatuk, mint kivinni az italokat a vendég asztalához és betölteni. Ezt bárki megtanulhatja rövid idő alatt. Akkor mit is kell tudnia a Sommelier-nek, mi a feladata?

 

 

Az elvárt ismeretek a teljesség igénye nélkül: szőlészet, szüret, borkészítés, borkönyv készítés és kategorizálás, Magyarország szőlőfajtái és borai, a világ szőlőfajtái és borai, pálinkák
, párlatok és likőrök, a borokra és párlatokra vonatkozó törvényi szabályozás, költség- és készletgazdálkodás, az étteremben felszolgált minden italféle, éttermi nyersanyag- és ételismeret, az ételhez borajánlás, a borleírás nyelve. Kávék, teák jellemzői és felszolgálásuk, csokoládé-, sajtismeret, szivarok, jellemzőik és szervírozásuk, naprakész ismeretek a borok és a gasztronómia világából.

Sajt és bor

A sajtkultúra – hasonlóan a borkultúrához – ősidőktől fogva a gasztronómia szerves része. Bár a bor és a sajt általában jól érzik magukat egymás társaságában is, nem mindegy, hogy melyik sajtfajtát milyen borral fogyasztunk.

Alapvetően mindent az egyéni ízlés dönt el, azonban a sajt- és borpárosítások főbb irányelveit érdemes betartani. A közhiedelemmel ellentétben a sajtok nem csak a vörösborokkal alkotnak tökéletes párost. Mivel a vörösborokban gyakorta jelenlévő csersav (tannin) a legtöbb sajtot "legyőzi", a fehérborok ezért általában jobban illenek a sajthoz.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését,  Sommelier társaságában kérhet bor és sajtkóstolót!

Érdemes előtte asztalt foglalni! :)

 

         Kapcsolat                                   Rendezvényszervezés

Asztalfoglalás Online

Kérjük adja meg a foglaláshoz a következőket!

Név *:
Email *:
Telefonszám:
Dátum *:
Fő *:
Időpont *:
Hová szeretne ülni?:Megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!